Nagyvilág

Már 102 áldozata van a pakisztáni öngyilkos merényletnek

A legfrissebb jelentések szerint 102 ember halt meg abban az öngyilkos merényletben, amelyet pénteken követtek el Pakisztán északnyugati részén.

A hatóságok péntek este még 56 halottról tettek jelentést, szombat reggel azonban már 102 halálos áldozatról számoltak be.

Az Afganisztánnal szomszédos és az al-Kaida terrorhálózat egyik bázisának tartott törzsi területen lévő Jakagund faluban követték el. Két merénylő néhány másodperc különbséggel egy kisebb és egy nagyobb pokolgépet robbantott fel egy kormányhivatal előtt. A merénylők egy motorkerékpárral próbáltak elmenekülni, de a nagy erejű robbanás őket is megölte. Korábbi jelentések öngyilkos merényletről szóltak. Az épületben tartózkodó törzsi vezetőknek nem esett bántódásuk. Két detonáció volt – előbb egy kisebb, majd egy nagy erejű. A robbanásoktól megrongálódott a helyi közigazgatás épülete, számos üzlet és egy kis börtön.

A Pesavartól délre, hegyes vidéken lévő törzsi terület, ahol a falu is található, amerikai megítélés szerint egyaránt menedékhelye az al-Kaida tagjainak és a kabuli kormány ellen harcoló afganisztáni táliboknak.

Az áldozatok számának emelkedése annak következménye, hogy a mentőalakulatok további tetemeket találtak a romok között, és a súlyos sebesültek közül szombatra virradóra többen meghaltak a kórházban – közölték helyi illetékesek.

Ez volt a legsúlyosabb merénylet Pakisztánban a májusban, Lahorban az ahmadi szekta két mecsetje ellen pakisztáni tálibok által elkövetett fegyveres támadás óta, amelyben 93-an veszítették életüket.

A pakisztáni tálibok szóvivője a pakisztáni GEO TV-nek küldött nyilatkozatában közölte, hogy szervezete követte el a merényletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik