Nagyvilág

Robbantottak egy görög bíróságon

Nagy erejű pokolgép robbant pénteken délben egy bíróság épületében az észak-görögországi Szalonikiben, egy ember könnyebben megsérült - közölték igazságügyi források.

A rendőrség előzőleg kiürítette az épületet, miután az egyik helyi újság és egy athéni magántelevízió szerkesztőségéhez telefonon figyelmeztetés érkezett a küszöbönálló merényletről. A detonáció a városközpont mellett fekvő épület földszinti mosdójában következett be. Az épületet füst árasztotta el.

Hasonló robbantás történt előző este egy athéni börtönnél, amelyben szintén egy ember sebesült meg. A rendőrség feltételezése szerint ezt feltehetően görög szélsőségesek követték el, válaszul arra, hogy a rendőrség őrizetbe vette több feltételezett társukat.

A csütörtök esti robbantás volt az első ilyen cselekmény Görögországban azóta, hogy a rendőrség április 9-én elfogta a Forradalmi Harc nevű szélsőséges csoport hat feltételezett tagját, előtte pedig jelentős fegyverarzenált foglalt le.

Görögországi szélsőséges csoportok gyakran követnek el robbantásos merényleteket, rendszerint a rendőrség, középületek és üzleti irodák ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik