Nagyvilág

Gázát bombázta Izrael

Izraeli harci repülőgépek és helikopterek péntekre virradóra legkevesebb hét rakétatámadást hajtottak végre a Gázai övezet ellen.

Palesztin szemtanúk szerint négy támadást Hán-Júnisz közelében hajtottak végre, ahol a múlt héten izraeli katonák haltak meg egy palesztin fegyveresekkel vívott tűzpárbajban, az ötödik célpontja pedig Gáza városa volt. Az izraeli hadsereg közölte: gépei négy célpontot bombáztak, két fegyvergyárat, illetve két fegyverraktárt.

A Gázai övezetet ellenőrző Hamász iszlamista szervezet szerint tíz létesítményt ért találtat, közöttük egy sajtüzemet, és filmgyárat és egy katonai gyakorlóteret. A Gáza városa melletti Szabrában lévő sajtüzem kigyulladt. Kórházi illetékesek szerint a szétrepülő törmelék három gyermeket könnyebben megsebesített. A helikopterek kétszer támadták Nuszeirat menekülttábort, ahol leromboltak egy öntödét.

A légitámadásokat egy csütörtöki rakétatámadásra válaszul hajtották végre – közölte az izraeli hadsereg szóvivője. Palesztin fegyveresek rövid hatótávolságú rakétát lőttek ki Izrael déli részén fekvő Askelonra. A támadás, amelynek végrehajtását egyelőre egyetlen palesztin szervezet sem vállalta magára, nem okozott károkat vagy sebesülést.

Az elmúlt hetekben ismét szórványos palesztin rakétatámadások érték Izraelt, amelyekre az izraeli hadsereg légicsapásokkal válaszolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik