Külföld

Eva Braun mégsem volt “ártatlan szőkeség”?

admin
admin

2010. 03. 22. 08:48

A III. Birodalom történészei jelentéktelen figuraként kezelték Eva Braunt, de új életrajza szerint a fiatal nő, akit két nappal közös öngyilkosságuk előtt feleségül vett Adolf Hitler náci diktátor, egyáltalán nem volt olyan "ártatlan szőkeség", amilyennek lefestették.

Eva Braun 17 éves volt, amikor 1929-ben először találkozott a náci vezetővel. “Korántsem olyan szende és engedelmes, mint amilyennek gyakran lefestették a dokumentumfilmekben és a korral foglalkozó könyvekben” – mondta Heike B. Görtemaker, aki a hét végén mutatta be könyvét.

Az Eva Braun: Élet Hitlerrel (Leben mit Hitler) című kötet ismét felkeltette az érdeklődést a nő iránt, aki 33 éves volt, amikor 1945-ben Hitlerrel együtt véget vetett életének a Führer bunkerében.

A német tévék és rádiók dokumentumműsorokat sugároztak a könyv alapján, amely új fényt vet a történelem e mellékszereplőjére, és játékfilmet is terveznek az új életrajz felhasználásával.

“Az emberek mindig azt gondolták róla, hogy nem több egy vonzó nőnél, aki történetesen egy szörnyetegbe szeretett bele, ám Braun fontos szerepet játszott Hitler belső körében – mondta a 45 éves Görtemaker külföldi újságírók egy csoportjának.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.