Nagyvilág

Terrorkészültség a katmandui repülőtéren

Magas fokú készültséget rendeltek el a nepáli hatóságok Katmandu nemzetközi repülőterén, mert olyan értesülést kaptak Indiától, amely szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető szélsőségesek eltéríteni készülnek egy repülőgépet Dél-Ázsiában.

Néhány nappal ezelőtt az indiai hatóságok saját titkosszolgálatuk értesülései alapján hasonló intézkedéseket rendeltek el az ország repülőterein.

A katmandui repülőtér illetékesei egyelőre nem közölték, konkrétan milyen intézkedéseket vezettek be. Az utasok arról számoltak be, hogy figyelmeztették őket: hagyjanak több időt a bejelentkezésre és a biztonsági ellenőrzésen való áthaladásra.

A The Indian Express című lap pénteken arról írt, hogy hírszerzők egy indiai gép eltérítésére szőtt összeesküvés nyomaira bukkantak. A titkosszolgálat szerint a Laskar-e-Taiba nevű szélsőséges pakisztáni szervezet emberei készültek az Air India légitársaság egyik gépének elrablására. Olyan gépről volt akkor szó, amely Indiából valamelyik szomszédos országba repül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik