Nagyvilág

Megvan a jemeni repülőgép feketedoboza

Azonosították a helyét azon jemeni utasszállító gép feketedobozának, amely kedden zuhant a tengerbe a Comore-szigetek közelében - közölték Párizsban.

Alain Joyandet francia együttműködési államtitkár elmondta, hogy a repülési adatokat rögzítő berendezés jeleit még kedd délután fogta fel egy légi járőr negyven kilométerre a partoktól. A térségbe érkezik szerdán a Rieuse francia hajó, s megkezdi a feketedoboz kiemelését – tette hozzá az államtitkár, aki a helyszínre utazott.

A Yemenia légitársaság Airbus A310-es típusú gépe a jemeni fővárosból, Szanaából tartott Moroniba, a Mozambiki-csatornában, Madagaszkártól mintegy 300 kilométerre északnyugatra és az afrikai kontinenstől is hasonló távolságra keletre fekvő Comore-szigetek fővárosába. Rossz időjárási körülmények – száz kilométeres széllökések – között zuhant le a célállomástól nem messze a kedd kora hajnali órákban. A fedélzetén 142 utas és 11 fős személyzet tartózkodott.

Egy tizenéves kislány az egyetlen túlélője a katasztrófának. A víz felszínén hánykolódva bukkantak rá. Annyi ereje sem volt, hogy a feléje dobott mentőövet elkapja. A mentőalakulat egy embere ugrott be a vízbe érte, és segített neki kijutni a vízből. A lányt egy comore-i kórházban ápolják, jól van. Ápolója szerint az orvosok a nap folyamán további adatokat közölnek állapotáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik