Nagyvilág

Hajsza a clevelandi gyerekgyilkos után

Különleges rendőri alakulatok bevetésével üldöznek az egyesült államokbeli Clevelandben egy férfit, aki helyi idő szerint csütörtökön este megölt négy gyereket és a feleségét.

Rendőrségi vezetők szerint évek óta nem történt ennyire brutális gyilkosság a közel félmillió lakosú városban. “Láttam már egyet s mást, de ez a vérengzés minden eddiginél durvább” – mondta pénteken Michael McGrath clevelandi rendőrfőnök. A 3 és 14 év közötti gyerekek és az asszony vérbe fagyott holttestét a család otthonában, egy kétlakásos ház felső szintjén találták meg különböző helyiségekben. Egy gyereket lőtt sebekkel kórházba szállítottak, állapota kritikus.

Az ötszörös gyilkosság pontos körülményei még nem ismertek. Valószínűleg egy családi vita fajult lövöldözéssé. A felnőtt áldozat az emberölésekkel gyanúsított, szökésben lévő férfi felesége. Nemrég házasodtak. A 33 éves férfiról a rendőrség kiadott egy fényképet. “Voltak szemtanúk” – mondta egy szóvivő. Hozzátette: éppen ezért a nyomozók biztosak benne, hogy a keresett férfi a tettes.

Gyalog menekül

A gyanúsított a feltételezések szerint gyalogosan menekül. Nagy erőkkel keresik, helikoptereket is bevetettek, és átkutatják a közlekedési vállalat minden egyes buszjáratát. “Ez az ember az egész közösséget veszélyezteti. Kézre kell keríteni” – jelentette ki a rendőrfőnök. “A legjobb az lenne, ha azonnal feladná magát” – mondta Michael McGrath újságírók előtt.

Az AP amerikai hírügynökség tudósítása szerint a helyszínen, a ház körül vont rendőrségi kordonnál megjelent egy férfi, aki azt mondta, hogy a tévében bemutatott fényképen ráismert arra a férfire, akivel egyik lánya nemrégiben összeházasodott.

Zavaros ügy

Elmondta: a lánya és annak három gyermeke közös háztartásban él a másik lányával és annak két ikergyerekével. “Nekem azt mondták, hogy meghalt mindkét lányom, és az unokáim is halottak” – mondta a férfi. Az nem egészen világos, hogy mindezt ki mondta neki – áll az AP összefoglalójában.

A férfi továbbá elmondta, hogy reggel háromnegyed nyolckor különös sms-t kapott a közelmúltban házasodott lányától. “Hívj fel, éld az életed és ragaszkodj hozzá nagyon” – ez állt az üzenetben. “Hívtam vagy egy tucatszor, de nem vette fel egyszer sem” – mondta a férfi. A hatóságok egyelőre nem fedték fel az áldozatok kilétét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik