Nagyvilág

Németországban is tombol a tél

Hatalmas hóviharokkal, hófúvásokkal és több helyütt orkánerejű széllel köszöntött be a tél a hét végén Németországban.

Péntekről szombatra virradó éjjel a hőmérséklet szinte az egész országban jóval fagypont alá süllyedt, s szombat délelőttre is alig emelkedett a 0 Celsius fok fölé. Az autópályák, de a városi utcák is jegessé, síkossá váltak, s az éjszaka folyamán, de szombaton reggel is számos közlekedési baleset történt. Hessen tartományban a 27. számú autópályán egy személygépkocsi megcsúszott, s a szembejövő sávot elválasztó betonkorlátnak ütközött. A baleset következtében két személy életét vesztette, s hárman súlyos sérüléseket szenvedtek.

A hatóságok közlése szerint az ország több pontján a hatalmas hóesés és a szélvihar következtében súlyos fennakadások voltak a közúti és a vasúti közlekedésben. Legtöbb helyen kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Az ítéletidő elsősorban Düsseldorfban és Frankfurtban a légi közlekedést is korlátozta, szombat reggelig több járatot is töröltek. Az ország középső részén a hatalmas szél háztetőket szakított le, s jelentős anyagi károkat okozott.

Az erős jegesedés a közúti forgalmat több autópályán még szombaton délelőtt is akadályozta. A rendőrség közlése szerint több baleset történt, számos helyen megcsúszott teherautók fordultak keresztbe.

Az előrejelzések szerint elsősorban a német Alpokban, de a középső tartományokban, s Berlinben is szombaton és vasárnap további erős havazás, illetve szélvihar várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik