Nagyvilág

Kelendő Obama gyermekkori háza

A gyarmati stílusú házat, amelyben Barack Obama, az Egyesült Államok egyik elnökjelöltje lakott gyermekként, többen is meg akarják venni.

Aboe Bakar, a jelenlegi tulajdonos nemigen hajlik az eladásra, tekintve, hogy a ház 1939 óta a családé. Sok függ attól, mennyit kínálnak érte – mondta. A két hálószobás kerti házat, amely eredetileg vendégháznak épült, a főépülettel és a hozzá tartozó 1200 négyzetméteres telekkel együtt adnák el. A piaci értékét hárommillió dollárra (604,7 millió Ft) becsülik, ami változhat, ha Obama november 4-én megnyeri az elnökválasztást.

Aboe Bakar szerint egy ingatlanközvetítő azt állítja, az amerikai nagykövetség egyik tisztségviselője kész ennek az árnak az ötszörösét fizetni, ha Obama nyer, de a követségnek nincs tudomása erről az ajánlatról.

A ház iránt érdeklődik egy holland üzletember is, akinek több kocsmája van Jakartában. Ő bárt nyitna a házban, a neve Sweet Home Obama lenne. Obama-kávékeveréket árulna – kenyai kávé jávaival vegyítve -, hozzá pedig egy olyan karamelles csemegét kínálnának, amely az évszázados holland uralom idején került Indonéziába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik