Nagyvilág

Cáfolja a Vatikán II. János Pál sírjának áthelyezését

Boldoggá avatását követően exhumálják II. János Pál pápa földi maradványait, a vatikáni altemplomból a Szent Péter bazilikába szállítják és Michelangelo Pietája közelében kap sírhelyet - adtuk hírül a La Stampa című olasz napilap értesülését korábban. A vatikáni szóvivő azonban cáfolta a lap információit.

A három éve elhunyt lengyel katolikus egyházfő holttestének átszállításáról Angelo Comastri bíboros, a bazilika helynöke vezette bizottság dönt, miután II. János Pál boldoggá avatása megtörténik. A La Stampa úgy tudja, hogy a bizottság már meghozta döntését.

Federico Lombardi atya, vatikáni szóvivő cáfolta a hírt. “Semmilyen döntés nem született. Ilyen döntést esetleg majd csak II. János Pál boldoggá avatása után lehet elfogadni” – mondta.

Korábban XXIII. János pápa esetében történt meg, hogy a kriptából a bazilikába szállították a holttestet és ott “oltár rangjára” emelték. Ha II. János Pál esetében is ilyen döntés születik, akkor ellenőrzik a pápa földi maradványainak állapotát, majd üveg tárlóba helyezik, de arcára egy viaszból készült maszk kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik