Nagyvilág

Pokolgép robbant Pakisztánban

Az ország törzsek uralta, délnyugati részén történt pokolgépes merényletben heten meghaltak, 15 ember pedig megsebesült – közölte a rendőrség.

A terrorcselekmény Beludzsisztán tartomány Dera-Bugti városának egyik autóbusz-állomásán, egy piac mellett történt. A pokolgépet egy autóbuszon helyezték el, amely üresen állt, de körülötte sokan várakoztak. A robbanás szétvetette a buszt – közölte egy rendőrtiszt.


Más rendőrségi forrás szerint egy személygépkocsiba rejtett robbanószerkezetet hozott működésbe a jármű öngyilkos vezetője, miután belehajtott egy buszba. E nyilatkozó azt mondta: a halálos áldozatok száma négy, a sebesülteké pedig 17.


Dera-Bugti 250 kilométerre délkeletre fekszik Kvetta nagyvárostól. Beludzsisztán tartományban szakadár fegyveresek gyakran követnek el merényleteket az infrastruktúra ellen, illetve támadások hajtanak végre a pakisztáni hadsereg ellen. A földgázlelőhelyekben gazdag tartomány törzsei mintegy két éve követelnek autonómiát az iszlámábádi kormánytól, illetve, hogy a központi hatalom ossza meg velük a természeti erőforrásokból származó bevételeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik