Nagyvilág

Tréfából próbáltak Bush szállodájához hajtani

Az életükkel játszottak azok az ausztrál tv-sztárok, akik egy álkonvojjal megpróbálták megközelíteni Sydney-ben az APEC-csúcson részt vevő George Bush amerikai elnök szállodáját – közölte pénteken a helyi rendőrség.

Egy népszerű szatirikus tv-show 11 szereplője csütörtökön gépkocsi-menetoszloppal, kanadai zászlókat lobogtatva hatolt be a hatóságok által szigorúan őrzött körzetbe.

Mint Új-Dél-Wales állam rendőrségének képviselője elmondta, a tréfa nagyon rosszul is elsülhetett volna, mert a csúcstalálkozó miatt hozott rendkívüli biztonsági intézkedések keretében a zóna több pontján mesterlövészeket állítottak fel, és a művészek olyan helyzetet teremtettek, amelyben „a biztonsági erők bármikor senki által nem kívánt akcióba léphettek volna”.

A tv-műsor producerei úgy nyilatkoztak: nem tudták, hogy a színészek zárt zónába hatoltak be, és azt állították, hogy a rendőrség csak akkor lépett közbe, amikor az egyik sztár Oszama bin Ladennek öltözve szállt ki az egyik autóból.

Pénteken a sydney-i Hyde Parkban a rendőrök őrizetbe vettek egy tüntetőt, aki ketchuppal szennyezte be egy néhány fős Bush-párti tüntetés egyik transzparensét. A parkban szombaton nagyobb megmozdulások várhatók az APEC-csúcs idején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik