Nagyvilág

Lezuhant egy amerikai helikopter Irakban

Tizennégy amerikai katona meghalt szerdán, miután helikopterük lezuhant Irak északi részén. Ez volt az egyik legsúlyosabb baleset az amerikai katonák soraiban az iraki invázió óta.

Az amerikai hadsereg kommünikéje szerint a Task Force Lightning egység helikoptere – az első információk alapján – műszaki hiba miatt zuhant le, és nincs jele annak, hogy ellenséges tűz érte volna. “Két UH-60 Blackhawk típusú helikopter éjszakai küldetést hajtott végre, amikor az egyik lezuhant – olvasható a közleményben. – Fedélzetén a négyfőnyi személyzet mellett 10 utas tartózkodott.” A baleset közelebbi helyszínét nem közölték.


Ez volt az egyik legsúlyosabb veszteséggel járó baleset az amerikai katonák soraiban a 2003. márciusi iraki invázió óta. A legtöbb amerikai halálos áldozattal járó helikopterbaleset Irakban két Blackhawk összeütközése volt 2003. november 15-én az északi Moszul közelében: akkor 17-en vesztették életület. A Pentagon adatai szerint a mostanival 3721-re nőtt az amerikai áldozatok száma a közép-keleti országban a háború kezdete óta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik