Külföld

A Vatikán büntetné a prostituáltak “ügyfeleit”

admin
admin

2007. 06. 19. 17:14

Egy vatikáni dokumentum szerint a törvénynek mindenütt büntetnie kellene a prostituáltak szolgáltatásait igénybe vevő személyeket.

A migráció kérdéseivel foglalkozó vatikáni ügyosztály kedden nyilvánosságra hozott dokumentuma “modern rabszolgaságnak” minősíti a prostitúciót, és megállapítja, hogy csak akkor lehet hatékony “a modern rabszolgaság” elleni fellépés, ha a társadalmi elítélés párosul a büntetőjogi felelősségre vonással. (Azért éppen a migrációs ügyosztály foglalkozott a kérdéssel, mert a szóban forgó vatikáni dokumentum az emberkereskedelem és a prostitúció összefüggéseit boncolgatja.)

Azoknak a férfiaknak, akik prostituáltakat látogatnak, tudniuk kell, hogy az egyház egyértelműen elítéli bűnüket és azt az igazságtalanságot, amelyet elkövetnek – olvasható a vatikáni iratban.

Számos állam nem bünteti a prostituáltak “ügyfeleit”. Ide tartozik Olaszország is, amelynek területe körülzárja a Vatikánt. Az utóbbi években drámaian megnőtt a prostituáltak száma az olasz utcákon. Az örömlányok közül sokan a közép- és kelet-európai államokból, illetve afrikai országokból kerültek olasz földre. A hatóságok szerint számosan közülük emberkereskedők áldozatai.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.