Nagyvilág

Újabb al-Kaida-videó az interneten

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet az amerikai–afgán hadsereg elleni dél-afganisztáni támadást bemutató videót helyezett el pénteken a világhálón.

A felvételen becsmérlik, kisebbítik azokat az amerikai állításokat, amelyek szerint sikerrel jár a tálibok és szövetségeseik elleni harc Afganisztánban. A videón Ajmán az-Zavahri, a nemzetközi terrorhálózat második számú parancsnoka gúnyolja George Bush amerikai elnököt, és hazugságnak nevezi azt az állítását, hogy Afganisztán már nem jelent biztonságos menedéket az al-Kaida számára.

A felvételen, amelyen amerikai akcentussal angolul beszél a narrátor, képek láthatók arról, hogy fegyveresek támadnak rá egy katonai állásra a dél-afganisztáni Argandáb körzetében.

A videón szerepel az asz-Szahab médiacsoport logója. A produkciós cég arról ismert, hogy video- és hangfelvételeket készít az al-Kaida számára. Az üzenet egy iszlám internetes honlapon jelent meg, amelyen szélsőséges csoportok hozzák nyilvánosságra anyagaikat. Az értesülés hitelességét egyelőre nem lehetett ellenőrizni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik