Nagyvilág

Eddig 177 túlélője van az indonéz hajószerencsétlenségnek

A mentőalakulatoknak eddig 177 túlélőt sikerült kimenteniük abból a több mint 600 hajótöröttből, aki a péntek éjféltájban Közép-Jáva partjainál elsüllyedt indonéz komphajón utazott.

A helyi hatóságok vasárnap reggeli közlése szerint még mindig eltűntek százait tartják nyilván. A halászok közben megtalálták 66 hajótörött holttestét – jelentette az Antara indonéz hírügynökség.

A Senopati Nusantara (Szigetvilág Parancsnoka) nevű komphajó, amely a Borneó sziget (Kalimantan) indonéz részén fekvő Kumaiba tartott a közép-jávai Sumarangból, helyi idő szerint pénteken éjféltájban (közép-európai idő szerint pénteken 18 órakor) felborult és elsüllyedt. Egy borneói indonéz kikötői illetékes szerint a komp mintegy 540 utast szállított, míg az El-shinta hírrádió azt jelentette, hogy 850-en tartózkodtak fedélzetén. A haditengerészet szóvivője szerint az utaslistán 542 név szerepel, a személyzet pedig 63 főt számlált.

A mentőalakulatok azóta is megfeszített erővel folytatják a kutatást. Ennek során repülőgépeket és rohamcsónakokat is bevetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik