Külföld

Új magyar érdekképviseletet szorgalmaz az MVSZ

admin
admin

2006. 09. 16. 10:11

Önálló, a politikai pártoktól független magyar érdekképviseleti és érdekérvényesítési szervezetet tervez létrehozni a Magyarok Világszövetsége és kilenc Kárpát-medencei magyar nemzeti közösség.

A szervezetek szombaton üléseznek és várhatóan hoznak döntést az érdekérvényesítés új szervezetének megalakításáról. Ekkor döntenek a magyarellenes atrocitásokat monitorizáló nemzetközi iroda létrehozásáról, a brüsszeli állandó képviselet megvalósításáról és az új szervezet megnevezéséről.

A pénteki előkészítő tanácskozáson a Délvidékről a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK), a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP), a VMDP Ifjúsági Szervezete és a Magyar Polgári Szövetség vett részt.

Felvidékről a Nagykaposi Regionális Vállalkozásfejlesztési Szövetség és a Magyarok Világszövetsége Felvidéki Országos Tanácsa, Erdélyből az RMDSZ Nemzetépítő Platformja, a Székely Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Ifjak, Kárpátaljáról Horkay László református püspök. Jelen volt a Belgiumi Magyarok Szövetsége és az MVSZ Kanadai, Belgiumi és Németországi Országos Tanácsainak képviselője.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.