Nagyvilág

Bombariadó egy brit utasszállítón

Bombariadó miatt kényszerleszállást hajtott végre pénteken a dél-olaszországi Brindisi repülőterén egy brit utasszállító repülőgép.

Az összes utast és a teljes személyzetet leszállították, és folyik a légi jármű átvizsgálása. Az olasz légierő egy F 16-os vadászgépet küldött fel a brit Excel légitársaság gépének lekísérése végett, amikor a gép személyzete jelezte, hogy pokolgépet gyanít a fedélzeten, s ezért engedélyt kért a rendkívüli leszállásra.

Egy utas talált egy cédulát, rajta kézzel írt, angol nyelvű üzenettel, amely szerint pokolgépet helyeztek el a fedélzeten – magyarázta a riadalom okát Salvatore De Paolis, az olasz határőrség repülőtéri szolgálatának tisztje a Sky Tg 24 televíziónak adott nyilatkozatában. Más forrásból egyelőre nem erősítették meg közlését.

A tűzszerészek még javában vizsgálják a gépet, egyelőre nem érkezett olyan jelentés, amely szerint találtak volna valamilyen robbanószerkezetet.

A Boeing 767-es utasszállító repülőgép a londoni Gatwick repülőtérről repülőtérről indult útnak, és az egyiptomi Hurghada volt az úticélja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik