Külföld

Izrael elutasította a fegyverszünetet

admin
admin

2006. 07. 29. 13:35

Izrael szombaton elutasította az ENSZ-főtitkár helyettesének felhívását, amelyben a harcok 72 órás szüneteltetésére szólított fel Izrael és a libanoni síita Hezbollah között.

Avi Pazner, az izraeli kormány szóvivője kijelentette, hogy nincs szükség a 72 órás fegyvernyugvásra, mert Izrael Libanonba be- és kivezető humanitárius folyosót nyitott. Jan Egeland, az ENSZ-főtitkár humanitárius ügyekért felelős helyettese pénteken hangoztatta: a háromnapos fegyvernyugvásra azért van szükség, hogy a segélymunkások el tudják távolítani a harcok dél-libanoni körzetéből az öregeket, a gyerekeket és a sebesülteket, valamint élelmiszert, gyógyszert szállítsanak a helyszínre.

Pazner hangsúlyozta, hogy nem Izrael akadályozza a segélyek eljuttatását Dél-Libanonba. A probléma teljesen más jellegű – tette hozzá. A Hezbollah az, amely szándékosan akadályozza, hogy a térség lakosságához eljussanak a gyógyszer- és élelmiszersegélyek. A síita szervezet ezt azért teszi, hogy humanitárius válság alakuljon ki, amiért a felelősséget Izraelre háríthatja.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.