Nagyvilág

Slota: szlovákoknak szlovák kormányt

Ján Slota, a szlovák választáson jelentős esélyekkel induló, és szenvedélyes magyarellenességgel kampányoló SNS elnöke kijelentette: ha a Magyar Koalíció Pártja (MKP) ismét ott lesz a szlovák kormányban, akkor ő lemond pártelnöki tisztségéről.

A zsolnai (Zilina) polgármester és pártelnök kijelentette: A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) mindent megtesz azért, hogy az új kormány valóban szlovák legyen. Eskü alatt ígérte, hogy a Magyar Koalíció Pártja nem lesz benne a Szlovák Köztársaság kormányában, és ha mégis, akkor lemond az SNS elnöki posztjáról. Sajtótájékoztatóján Slota „a szlovák államiság szétverésével” vádolta meg a magyar pártot, és azt mondta: arra is esküszik, hogy a választás után bármely párttal kész együttműködni, „kivéve a kommunistákat (KSS), és természetesen a magyarokat, hiszen elsődleges törekvésünk épp az, hogy a magyarok pártját betiltassuk.”

Slota, aki a pártjával való együttműködésre kész kevés partner között e pillanatban nem nagyon válogathat, lehetséges koalíciós partnerségének kombinációit nem ismertette. Általánosan fogalmazva mindössze annyit mondott, hogy a pártjával való együttműködést egyik jelentős szlovák párt sem utasítja el. A halálbüntetést rendszeresen követelő pártvezér ezúttal a hollandiai pedofilpárt megalakulásáról szóló hírek kapcsán tett hitet a halálbüntetés mellett, és hangoztatta, mennyire pártolja azt a véleményt, miszerint minden pedofilt a „helyszínen agyon kell lőni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik