Nagyvilág

Ismét őrizetben a Hamasz-miniszter

Az izraeli rendőrség kedden ismét őrizetbe vette Háled Abu Arafát, a Hamasz által alakított palesztin kormány egyik miniszterét Jeruzsálem északi részén.

A politikus Rámalláhba tartott, hogy részt vegyen a kormány heti ülésén, amikor ad-Dahje ellenőrzőpontnál feltartóztatták. A rendőrség mindenfajta magyarázat nélkül felszólította a minisztert, hogy szálljon ki járművéből, és várakozzon. A miniszter egy munkatársa egy órával később azt közölte, hogy még mindig „várakoznak”.

Háled Abu Arafát legutóbb április hatodikán vették több órára őrizetbe az izraeli hatóságok a Jeruzsálem melletti s részben a városhoz tartozó külváros, Izzaríja felé menet, ahol meg akarta nyitni irodáját.

Arafa őrizetbe vételét akkor azzal indokolták, hogy a miniszter izraeli személyi igazolvánnyal akart belépni a palesztin zónába, ami külön engedély nélkül tilos. Pár óra elteltével szabadon engedték a politikust.

A 45 éves Abu Arafa maga is kelet-jeruzsálemi lakos, ezért izraeli személyi igazolvány hordására van kötelezve. Hamasz-aktivistaként korábban már többször őrizetbe vették az izraeli hatóságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik