Nagyvilág

Elmarad a foci-vb nyitógálája

A labdarúgó-világbajnokság június 7-re tervezett berlini nyitógálája elmarad. A technikai nehézségek mellett az akadozó jegyeladás és a korántsem meggyőző koncepció lehetnek az okok – írja a Financial Times Deutschland.

A FIFA péntek délutáni hivatalos indoklása szerint a szervezők így szeretnék megkímélni a berlini stadion gyepét az első csoportmérkőzésig. Komoly kockázati tényezőt jelent, hogy a színpadok és egyéb építmények szétszerelése után lefektetett új gyepszőnyeg a június 12-i, első berlini mérkőzésre megfelelő állapotba kerül-e – áll a szervezet közleményében.

Korábban a Berliner Zeitung már beszámolt a hírről a FIFA-ra hivatkozva. A gálára 60 ezer nézőt vártak, de a pénteki napon már nem lehetett a szervezet weblapján jegyeket rendelni az eseményre.

A Peter Gabriel, Black Eyed Peas, Jessye Norman, Cheb Kahled és Brian Eno, illetve több ezer önkéntes részvételével megálmodott műsorra a jegyeket 100–750 euróért árulták. Az említetteken kívül számos híresség, közéleti személyiség, és 132 egykori világbajnok kapott meghívót a fővárosi Olympia Stadionba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik