Nagyvilág

Továbbra sincs megegyezés a ferihegyi bérekről

A vasárnapi egyeztetésen sem közeledtek az álláspontok a Budapest Airport menedzsmentje és a sztrájkbizottság között, az egyeztetéseket a felek hétfőn folytatják.

Fórika Ibolya, a BA kommunikációs igazgatója a tárgyalást követően az MTI-nek elmondta, hogy a menedzsment már két sztrájkbizottsággal egyeztet párhuzamosan. Hozzátette, hogy az egyik sztrájkbizottság 12 százalékos, a másik 30 százalékos béremelést igényel jövőre, szemben a munkáltató 4,5 százalékos ajánlatával. Ismertette, hogy az idén a BA-nál dolgozó fizikai foglalkoztatottak átlagkeresete 242 ezer forint és az idén 16,62 százalékkal nőtt. Hozzátette: az elmúlt három év alatt összesen 62,9 százalékos béremelés volt a cégnél.

Hilmer Sándor a szakszervezeti sztrájkbizottság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a hét napos kötelező egyeztetési szakasz hétfőn zárul le, így megegyezés hiányában akkor tekintik át, hogy újabb munkabeszüntetés mellett döntenek-e. A sztrájkbizottság pénteken este már tartott egy két órás munkabeszüntetést.

A szakszervezeti szóvivő érthetetlennek nevezte, hogy az ÁPV Rt. képviselői a sztrájkbizottság kérése ellenére sem vettek részt eddig az egyeztetésen. Hozzátette: remélik, hogy a hétfői tárgyaláson a tulajdonos is képviselteti magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik