Nagyvilág

Halálos tűz Franciaországban

A zavargások 14. éjszakáján 394 gépkocsit gyújtottak fel és 169 személyt állítottak elő – jelentette a francia rendőrség csütörtök hajnalban. A Rubaix-ban lángoló, halálos áldozatokat követelő tüzet egyelőre az ügyészség nem hozta összefüggésbe a zavargásokkal.

Keddről szerdára virradóra még 558 autót tettek tönkre, csütörtökre virradóra ennél valamivel kevesebb, 394 gépkocsit gyújtottak fel.

Közben az észak-franciaországi Rubaix városának elit negyedében négyen meghaltak, köztük egy kilencéves gyermek egy eddig ismeretlen okból fellobbant tűzben. Lille főügyésze és a megyei prefektus, akik a helyszínre siettek, egyelőre nem voltak hajlandók a tűzesetet összefüggésbe hozni a zavargásokkal, bár nem is zárták ki egyértelműen ezt a feltételezést sem.

A francia kormány szerdán a zavargások és a nyugtalanság megfékezésére kijárási tilalmat vezetett be Dél-Franciaországban a kiskorúak számára. A központi hatóságok egyben felhatalmazták a helyi rendőrséget, hogy amennyiben szükséges, rajtaütéseket hajtsanak végre a zavargások megfékezése, valamint a nyugalom fenntartása érdekében.

Az említett intézkedések meghozatalára azt követően került sor, hogy a kormány kedd este rendkívüli állapot bevezetéséről határozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik