Nagyvilág

Tulajdonost vált a TV2 tulajdonosa

A Permira és a Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) befektetési társaságok vehetik meg a magyarországi TV2-t is birtokló SBS Broadcasting SA-t.

Amennyiben a közgyűlés jóváhagyja, a 2,094 milliárd euró értékű cég eszközeit a két befektetési társaság e célból alakított cége – társaság teljes eszköz és adósságállományát – 1,86 milliárd euró készpénzért veheti meg. A cég ezzel többségi tulajdont szeres az SBS-ben.


A SBS tovább folytatja eddigi üzleti tevékenységét. Az üzletre a vezetőség már igent mondott, de még októberig kell várni a tulajdonosi közgyűlés határozatára.


Az SBS Broadcasting SA egy hete jelentette be, hogy Kereszty Gábor és Benke Gábor, a TV2 igazgatósági tagjai által birtokolt VT2 Kft. részesedést vásárolt a televízióban tulajdonnal rendelkező MTM Kommunikációs Rt.-ben. A vétel 16 százalékos tulajdonrészt, valamint 27,1 százaléknyi szavazati jogot jelentett. A megállapodás értelmében az 5 millió dolláros vételárért a felek jogot vettek arra is, hogy további TV2-részesedést vásároljanak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik