Nagyvilág

Élelmiszersegélyt indít az ENSZ Nigerbe

Csütörtökön légihíd indul Dél-Olaszországból a nigeri éhínség enyhítésére. A Nigerrel szomszédos országok kikötőiből kamionkonvojok szállítják majd a segélyt Niamey fővárosba. Nigerben 2,5 millió lakost, közöttük 800 ezer gyermeket fenyeget az éhínség

Több százezren szorulnak még sürgős élelmiszersegélyre az egész Szahel-övezetben, Maliban, a Burkinai Köztársaságban és Mauritániában is az ENSZ tájékoztatása szerint.

Az Egyesült Államok bejelentette, hogy több mint 4200 tonna élelmiszert bocsátanak az ENSZ Világélelmezési Programjának rendelkezésére, hogy enyhítsenek a nigeri helyzeten. Az éhínség kezdete óta az Egyesült Államok 13 millió dollárt fordított az éhezők megsegítésére – közölte Llyod Pierson, az USAID amerikai segélyszervezet igazgatóhelyettese.

Nagy-Britannia szerdán 41 tonna élelmiszert küldött Nigerbe – mondta Hilary Benn, a nemzetközi fejlesztési programok minisztere. A Mentsük Meg a Gyermekeket civil szervezet által összegyűjtött segély egy hónapra elegendő az éhínség által legjobban fenyegetett gyermekek számára – nyilatkozta a miniszter a BBC rádiónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik