Nagyvilág

Azonosítottak két terroristát

Az egyiptomi rendőrség elfogató parancsot adott ki a szombat hajnali robbantásos merényletek két pakisztáni gyanúsítottja ellen - közölte az al-Dzsazíra arab nyelvű műholdas hírcsatorna.

A 18 éves Imszaddak Huszein és a 30 esztendős Mohamed Ahtár ellen azt követően adtak ki elfogató parancsot, hogy szombat hajnalban Sarm es Sejk-ben merényletet követtek el.


Habib al-Adeli izraeli belügyminiszter vasárnap bejelentette, hogy eddig kilencven embert vettek őrizetbe az egyiptomi rendvédelmi szervek a szombat hajnali sharm-el-sheikh-i robbantásokkal kapcsolatban. A politikus nem zárta ki, hogy összefüggés van a szombati terrortámadás és a tavaly októberben, szintén a Sínai-félszigeten a tábai Hilton szálloda és két étterem ellen végrehajtott, harmincnégy emberéletet követelő merénylet között.


A Sinai-félszigeten lévő üdülőhely elleni terrorakciónak legalább 90 halálos áldozata volt. Többségük egyiptomi, de a holttestek közül kilenc biztosan külföldi: olasz, ukrán, orosz, holland és izraeli állampolgárok, illetve a prágai külügyminisztérium közlése szerint egy cseh turista is életét vesztette. A magyar hatóságok ismét megerősítették: nincs magyar az áldozatok között. Harminc holttestet egyelőre nem sikerült azonosítani


Az egyiptomi kormány döntése értelmében a terrorcselekmény valamennyi áldozatának családtagjai 3000 és 5000 egyiptomi font közötti (mintegy 520, illetve 865 dollár) összegű egyszeri kártérítést kapnak. A sarm-es-sejki terrorcselekmények ellenére az egyiptomi repülőterek a szokott rendben működnek. Az elmúlt 24 órában 142 külföldi és 18 belföldi járatot fogadtak.
 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik