Nagyvilág

A pápa a terrorizmus ellen könyörgött

A pápa vasárnapi Angelus miséjén a terroristák gyilkos kezeinek megállítását kérte az Úrtól. A több mint nyolcezer hívő előtt tartott imában a merénylők szívének megváltoztatásáért könyörgött XVI. Benedek.

„Gyűlölet és fanatizmus” – ezekkel a szavakkal kezdte szokásos vasárnapi prédikációját XVI. Benedek pápa. A katolikus egyházfő nyári rezidenciáján, a Val d’Aosta tartománybeli Les Combes-ban több mint nyolcezer hívő előtt celebrált misét. A szertartás alatt megdöbbenésének adott hangot az Egyiptomban, illetve korábban Iránban, Törökországban valamint Nagy-Britanniában történtek miatt.

Josef Ratzinger közös imájában azt kérte az Úrtól, hogy a terroristák szívét a béke gondolata felé vezérelje és állítsa meg az erőszakot. „A gyűlölet és a fanatizmus helyett a bizalomra és az egyetértésre kell építeni” – mondta XVI. Benedek. A pápa beszédének középpontjában a különböző kultúrák és vallások közötti párbeszéd állt.

„Imádkozzunk azért, hogy a következő generációk egy felújított európai társadalomban élhessenek, amelyben a hit és az egyetértés vezérli az embereket a béke felé” – szólított fel a pápa vasárnapi Angelus imádságában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik