Nagyvilág

Korrupciógyanú az Infineonnál

A pénteki rendőrségi razzia után lemondott az Infineon memória chip üzletágának igazgatója. Vizsgálat csak Andreas von Zitzewitz ellen indult, a cég ellen nem.

Az Infineon igazgatója otthagyta vezető pozícióját és ezzel együtt az igazgatótanácsi posztját is, mialatt a rendőrség korrupció elleni váddal vizsgálatot indított ellene.


A memória chipek gyártásával foglalkozó vállalat igazgatója, Andreas von Zitzewitz, a pénteki rendőrségi razziát követően nyújtotta be lemondását – írja a The Register.


Von Zitzewitz ellen többek között „motorsport szponzorációs szerződésekre kifizetett pénzek” miatt indult eljárás. Az Infineon ellen azonban nem indítottak eljárást, sőt a vállalat teljes mértékben együttműködik a rendőrséggel a The Register szerint.


Az Infeneon weboldalán olvasható közlemény szerint von Zitzewit azért mondott le, hogy a vállalatot megkímélje az eljárás lefolytatásának kellemetlenségeitől, valamint, hogy teljes mértékben a bírósági ügyre koncentrálhasson.


Az Infineon ügyvezető igazgatója, Wolfgang Ziebart viszi majd a memória üzletágat, amíg von Zitzewitz utódját megtalálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik