Nagyvilág

A külügy óvatosságra inti a Londonba indulókat

A London központjában július 7-én történt robbantások következtében megbénult a tömegközlekedés, több utat lezártak. Ez megnehezítheti a belvárosból a repülőterekre, illetve a repülőterekről London belvárosába jutást. Ezt a ma és holnap (július 7-8.) Londonba érkezők vegyék figyelembe.

A távolsági busszal vagy személygépkocsival érkezők, ha tehetik, egyelőre kerüljék el a telített útvonalak miatt egy-két napig várhatóan nehezen megközelíthető brit fővárost – tanácsolja a budapesti Külügyminisztérium.

Mivel a brit rendőrség által létrehozott Válságközpont (Casualty Bureau) információs telefonja egyelőre nem üzemel, a Londonban tartózkodó családtagjuk/ismerősük sorsa felől érdeklődő magyarországi hozzátartozók a következő telefonszámokon adhatják meg a keresett személy nevét és születési idejét, valamint az értesítés érdekében saját nevüket és telefonszámukat: Budapesten a 458-3500 (Külügyminisztérium Válságközpontja), Londonban a 00442072013463 (a Nagykövetség Konzuli Részlege).

A fenti számokon leadott adatok alapján a londoni nagykövetség a brit külügyminisztérium munkatársán keresztül ellenőrizteti a szerencsétlenül jártak listáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik