Nagyvilág

Lángol az erdő a francia Riviérán

Több mint tízezer kempingezőt menekítettek ki a francia Riviérán a Fréjus közelében tomboló erdőtűz miatt, senki sem sérült meg.

Kora estig 800 hektár vált a lángok martalékává, és hat kempinget kellett kiüríteni. Este fél hatig több mint 10 ezer embert kellett elővigyázatosságból kiköltöztetni két kempingből Fréjus városában – közölte Philippe Tran erdőmérnök. Nyolcezer embert Pin de la Legue-ből és 3000 nyaralót a Holiday Green kempingből kellett kimenekíteni, ez utóbbiban már a lakókocsik egy részét is elemésztette a tűz. A helyi prefektúra arról számolt be, hogy a tűzoltóság segítségével “több ezer embert” kellett kitelepíteni.

A tűz egyszerre három ponton keletkezett, így a hatóságok feltételezik, hogy szándékos gyújtogatás történt. Mintegy 400 tűzoltó dolgozik kilenc repülőgép és két helikopter segítségével a tűz megfékezésén a Fréjus közelében fekvő Pugent-sur-Argens-nál – közölték a hatóságok.

Félő, hogy a tűz a misztrál, az északi irányból fúvó erős szél miatt továbbterjed. A hatóságok az Aix-en-Provence-ból Nizzába vezető A8-as autópályán részlegesen lezárták a forgalmat.

A tűz egy magasfeszültségű távvezetéket is fenyeget, így Fréjus városában lekapcsolták az áramszolgáltatást. Az elmúlt napokban az első nyári tüzek több ezer hektárnyi növényzetet pusztítottak el Franciaország déli részén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik