Nagyvilág

Magyarország meggyőzné Nagy-Britanniát

Az uniós 2007-2013-as keretköltségvetés kudarca miatt hazánk tárgyalásokat kezdeményez Nagy-Britanniával. Magyarország azt szeretné, ha minél hamarabb elfogadott büdzséje lenne az uniónak – mondta Baráth Etele, az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter.

A Somogyi Ferenc külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón elhangzott: amennyiben elfogadták volna az ötödik javaslatot a tagországok, akkor hazánk a legtöbb támogatást kapó államok közé kerülhetett volna.

A júliustól a soros elnökségi feladatokat ellátó britekkel szeretne tárgyalóasztalhoz ülni a visegrádi négyek képviseletét ellátó Magyarország. A büdzsé részleteiben nincsen kompromisszum, a költségvetés sarokszámairól azonban hajlandóak vagyunk tárgyalni – mondta a miniszter.

A sajtótájékoztatón részt vett John Nichols, a szigetország magyar nagykövete. A diplomata nem tudta megmondani, hogy az ötödik uniós költségvetési javaslat mentén zajlanak majd a tárgyalások, vagy Nagy-Britannia egy teljesen új tervezettel áll elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik