Nagyvilág

Felpörögtek a MAN megrendelései

A német MAN haszonjárműgyár és gépipari konszern, első négyhavi számai alapján, pénteken növelte előrejelzését az egész évi értékesítésre. Most 5 százaléknál nagyobb növekedést jósolnak, a korábbi legföljebb 5 százalék helyett.

Az első négy hónapban az új megrendelések értéke 7,074 milliárd euróra ugrott a tavalyi első négyhavi 4,8 milliárdhoz képest. A teljesítendő összes megrendelések értéke 10,688 milliárd euró volt, ez új rekord a cég történetében, a tavalyi első négyhavi 7,954 milliárd helyett. Az értékesítés 4,395 milliárd euróra emelkedett a tavalyi első négyhavi 3,948 milliárdhoz képest.

Április elején azt mondták a MAN-nál, hogy Lengyelországban Wroclaw és Starachowice, Szlovákiában Kassa, Magyarországon Miskolc van még versenyben a cégnél, amely helyszíneket vizsgál a tervezett új, közép-európai üzeme számára. Döntést akkor május végére ígértek, majd e héten, csütörtökön, június végére halasztották.

Szlovák lapértesülések szerint azonban Magyarország már kiesett a versenyből és a MAN a lengyel Strachowiczét, vagy a kelet-szlovákiai, a magyar határtól alig 20 kilométerre lévő Kenyhec (Kechnec) község ipari parkját választja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik