Nagyvilág

5 százalékos profitnövekedés az RWE-nél

A német RWE közüzemi szolgáltató az első negyedévben 5 százalékkal 975 millió euróra növelte az adózott eredményét a tavalyi első negyedévi 925 millióhoz képest. Ezt a cégnél a nettó adósság 810 millió eurós csökkenésével magyarázták.

Az üzemi eredmény összhangban az elemzői előrejelzésekkel 1,95 milliárd euróra csökkent 1,97 milliárdhoz képest. Erre az évre egyszámjegyű százalékos növekedést várnak a cégnél az üzemi eredményben és az adózott eredményben egyaránt. A forgalom 11,02 milliárd euróra csökkent 12,17 milliárdhoz képest.

Tavaly az RWE adózott eredménye 10 százalékkal nőtt, üzemi eredménye 7,7 százalékkal, gyarapodott, és idén az üzemi eredmény további, egyszámjegyű százalékos növekedésében bíznak a cégnél.

Magyarországon az RWE-nek részesedése van a Mátrai Erőmű Rt.-ben, az ELMŰ-ben, az ÉMÁSZ-ban, a Fővárosi Gázművekben, a Ddgáz Rt.-ben, a TI-gázban, a Thames Water révén a Fővárosi Vízművekben és a Fővárosi Csatornázási Művekben, és üzemeltet egy Hochtief-leányvállalatot is. A magyar árampiacon a német E.ON és az RWE részesedése közel 90 százalékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik