Közélet

Saját kulcsuk volt a betörőknek, akik több száz milliót vittek el az Arton Capitaltől

Ahogy azt a 24.hu elsőként megírta, április 7-ről 8-ra virradó éjszaka betörtek a VI. kerületi Hajós utcában az Arton Capital székhelyére. Az Ó utca felől támadtak a betörők, több millió euró készpénzt vittek el és hozzáfértek a letelepedési üzlettel összefüggő bizalmas dokumentumokhoz is. A letelepedési kötvények dokumentációját tartalmazó szervert is ellopták az Arton irodájából.

A nyomozás már több mint fél éve tart, de gyanúsítottja egyelőre még nincsen a kötvénylopásnak. 

Az Index a betörés körülményeit jól ismerő forrásokra hivatkozva azt írja, azok, akik a pénzt és a többi értéket elvitték, egy hátsó bejáraton jutottak be az irodába, és saját kulccsal nyitották ki a biztonsági zárat és a rácsot. Az elektronikus védelmi rendszert is kikapcsolták, tehát ismerték a riasztórendszer kódját.

A betörők tudták, hol van a 150 milliós készpénzt rejtő széf, tudták, hol vannak a fontos papírok, és a számítógépekkel összekapcsolt központi szerver, amelyen a kötvényüzlettel kapcsolatos összes fontos információt, köztük az ügyfelek adatait tárolták.

Az értékekkel és a széffel a társasház főbejáratán keresztül távoztak a betörők.

Az Index úgy tudja, korábban is volt lopás az Arton irodájában, akkor 5 millió forintnyi euró tűnt el, az eset után az alkalmazottakat poligráfos vizsgálatnak vetették alá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik