Közélet
Ünnepség a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapján az Országházban

Gulyás nem tart Simicska “atombombájától”

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 09. 16. 07:05

A Fidesz leendő frakcióvezetője szerint a durvaságra keményen, de nem durván kell válaszolni.

Felkészült a durva kampányra, amelyben az ellenzéki pártok mellett egy harmadik erővel, a Soros György által támogatott hálózat ellen is meg kell védeniük a kormányzás eredményeit. A Magyar Időknek azt mondta, az ellenzék durvaságaira keményen, de nem durván kell válaszolni. A Kósa Lajost október 2-ától frakcióvezetőként váltó Gulyás Gergely egyaránt szélsőséges pártnak tartja a Demokratikus Koalíciót és a Jobbikot, mondván,

a durva stílus önazonosságuk alkotóeleme. A többieknél pedig ugyanez az ellenzéken belüli háziverseny és a politikai számítás következménye. A politikai számításé, mert ők is tudják, ha érdemben vetjük össze a balliberális oldal máig ható károkat okozó országlását a 2010 óta tartó kormányzás teljesítményével, akkor a balliberális oldal pártjainak legjobb, ha ki sem jönnek az öltözőből.

AppleMark
"El a kezekkel Göncz Árpádtól!" - A Fidesznek már nem Orbán a hivatkozási alap?
Döbbenetes, de Göncz Árpád megítélésekor többet számít egy DK-s "kiváló" irománya.  

A 2002-es választás tanulsága szerinte az volt, hogy a jó kormányzati teljesítmény segítség a jó választási eredmény eléréséhez, de önmagában nem elegendő a győzelemhez.

Ezt a leckét megtanultuk, és tudjuk, hogy világossá kell tennünk: milyen eredményeket értünk el az elmúlt hét évben, hogy milyen veszélyek fenyegetik Európát és benne Magyarországot.

Az ellenzékről leszögezte: bármilyen is legyen az ellenzék állapota, ha valaki elhiszi, hogy a választást már megnyerte, az jó eséllyel el fogja veszíteni. Úgy vélte, a tőlük jobbra álló ellenzék, a Jobbik teljesen hiteltelenné vált, amikor a pénz- és hatalomszerzés érdekében elkezdte átmaszkírozni magát valamilyen ideológia, elvek és értékek nélküli középpárttá. Hozzátette, míg a Jobbikban legalábbis látszategység van, a baloldalról ez nem mondható el.

Ott ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, mint 2010, illetve – a Gyurcsány-párt kiválásával – 2012 után. Ez részben az indokolt és jogos erkölcsi megsemmisülés következménye, amely a 2002 és 2010 közötti, az országot tönkretevő kormányzati politika miatt állt elő. Részben pedig annak folyománya, hogy a baloldal elemeire esett szét, kisebb-nagyobb pártokra szakadt, s ezek vezetői egymást talán még jobban utálják, mint bennünket.

Arra a kérdésre, lehet-e a Fideszt az utolsó pillanatban elsöprő valamilyen atombomba Simicska Lajos arzenáljában, így válaszolt:

(…) nem tudom elképzelni, hogy Simicska bármilyen formában befolyásolni tudná a magyar politikát túl azon, amit már elért. Ez pedig nem kevés. A Jobbik az ő politikai bosszúhadjáratának eszközévé vált, ami nem kis teljesítmény, hiszen a pillanatnyi állás szerint az ország második legnagyobb pártját sikerült megszereznie. Ezt a pártot nyilván saját céljai érdekében fogja harcba indítani, de nem hiszem, hogy ennél nagyobb, meglepetésszerű befolyást tudna gyakorolni a választásokra.

A választások várható eredményéről elmondta, semmiképpen sem tűzne ki olyan célt a választásokon, amely a kormánypárti többség mértékére vonatkozik.

A mi célunk és szerintem az ország érdeke az, hogy 2018-ban is Orbán Viktor alakíthasson kormányt, amelyhez száz parlamenti mandátum szükséges.

Közölte, a következő kormányzati ciklusban az eddigi eredményekre építve szeretnék folytatni az ország megerősítését és a nemzetegyesítés határokon átívelő programját, hiszen a kormány számos vállalása túlmutat egy-egy kormányzati cikluson.

Ez igaz arra, hogy megvédjük a határainkat és a kultúránkat, de igaz a munkahelyteremtésre és a gazdaságélénkítésre is. 2010-ben azt mondtuk, tíz év alatt egymillió munkahelyet szeretnénk, és hét év után időarányosan teljesítettük az ígéretet, pedig akkor kevesen hitték, hogy valóra válható.

(mti)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Wikileaks founder Julian Assange raises his fist prior to addressing the media on the balcony of the Embassy of Ecuador in London on May 19, 2017.
Ecuador urged Britain today to "grant safe passage" out of the country to WikiLeaks founder Julian Assange after Sweden dropped a warrant that drove him to take refuge in Ecuador's London embassy. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.