Közélet

Telefonon hergeli a Jobbik ellen a nyugdíjasokat a Fidesz

Ez a gazfickó Vona a fideszes nyugdíjasokon fente a nyelvét, na majd az állampárt megmutatja, mi a tisztelet!

Telefonos és e-mailes tájékoztató kampányt indít hétfőn a Fidesz, hogy informálja a nyugdíjasokat arról, milyen megengedhetetlen kifejezéseket, sértő jelzőket használt a magyar nyugdíjasokra Vona Gábor, a Jobbik elnöke – írja az MTI.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Vona Gábort már többször felszólították, kérjen bocsánatot azoktól, akiknek az önbecsülésébe gázolt a szavaival, de erre a Jobbik elnöke nem volt hajlandó annak ellenére sem, hogy nyugdíjas szervezetek is ezt kérték tőle.

Egy hónapja várunk a bocsánatkérésre, azonban nem várhatunk tovább. Az a véleményünk, tájékoztatni kell az embereket arról, mi hangzott el, miket mondott a Jobbik elnöke – mondta Hidvéghi.

A szájukból szennyvíz folyt

Vona valóban nekiment a nyugdíjasoknak még július végén, azonban nem az összesnek, csak a Fidesz-szimpatizánsoknak. Orbán Viktor tusványosi beszéde idején ugyanis idősek is szidalmazták a hajánál fogva földre rángatott, sípoló nőt, és maga Vona is találkozott már fórumán hasonlóval:

szinte kétpercenként káromkodva szavalta el a TV2 hazugságait egy-egy arra tévedt fideszes nyugdíjas. Húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt.

Mondjuk Vona maga is érezhette, hogy ezen finomítani kell, akár igaz, akár nem, ezért hozzátette:

Minden tiszteletem a szüleink és a nagyszüleink generációjáé. Az én szüleim is nyugdíjasok. Nehéz dolgokat kellett átélniük, és megérdemelnék a nyugodt és tisztes időskort. Ehelyett viszont az aljas orbánizmus játékszereivé váltak. Történelmi traumáikra, érzelmeikre játszik a kormányfő, azokat nem feloldva, hanem felszítva manipulálja a nyugdíjasokat.

(Kiemelt kép: MTI/Kallos Bea)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik