Közélet

Vona Gábor beszólt a fideszes nyugdíjasoknak

A Jobbik elnöke Orbán tusványosi beszédére és az ott lezajlott incidensre – a hajánál földre rántottak egy fütyölve tiltakozó nőt – reagált Facebook-oldalán.

Akinek ne inge, ne vegye magára, kezdte a bejegyzését, de aztán rátért arra, hogy Tusnádfürdőn „az  ott álló viktoriánus nyugdíjasokon eluralkodott a lincshangulat.” Egy szerencsétlen szandis papa sunyin megtapossa a földön fekvő nőt. Csak egy sorosbérenc, gondolhatta – tette hozzá Vona.Bár hozzátette, nem volt szerencsés tiltakozási forma a fütyülés, sípolás.

Felidézte egy korábbi emlékét a pártelnök, egy dunaújvárosi utcafórumon járt, amikor beszélgetett az érdeklődőkkel, de „szinte kétpercenként káromkodva szavalta el a TV2 hazugságait egy-egy arra tévedt fideszes nyugdíjas. Húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt.”

Minden tiszteletem a szüleink és a nagyszüleink generációjáé. Az én szüleim is nyugdíjasok. Nehéz dolgokat kellett átélniük, és megérdemelnék a nyugodt és tisztes időskort. Ehelyett viszont az aljas orbánizmus játékszereivé váltak. Történelmi traumáikra, érzelmeikre játszik a kormányfő, azokat nem feloldva, hanem felszítva manipulálja a nyugdíjasokat. Csak azért mert ott van a legtöbb szavazó. Erre pedig nem mentség, hogy annak idején a másik táborral ugyanezt tették a szocialisták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik