Belföld

A Jobbiknak elege lett, hogy a propagandamédia nem hajlandó lehozni a helyreigazításokat

A Jobbik törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, hogy véget vessen a “fideszes médiumok által csúcsra járatott hazugságkampánynak” – közölte Dúró Dóra, az ellenzéki párt képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A politikus a Lokál című lap szerkesztőségének helyet adó óbudai irodaház előtt bejelentette: azt kezdeményezik, hogy naponta 5 és 50 millió forint közötti bírságot lehessen kiszabni azokra a sajtóorgánumokra, amelyek jogerős bírósági ítélet ellenére sem teszik közzé a helyreigazítást.

Dúró Dóra szerint azért van szükség jogszabály-módosításra, mert a mostani szabályozás alapján megéri tudatosan, felülről irányított hazugságkampányt indítani a “legerősebb ellenzéki párttal” szemben.

Ezt bizonyítja, – folytatta – hogy a Jobbiknak több mint hatvan megnyert helyreigazítási pere van “fideszes médiumokkal” szemben, és több mint tíz esetben végrehajtási eljárást is kellett kezdeményeznie, mert egyes sajtóorgánumok a jogerős bírósági ítéletetek ellenére sem teszik közzé a helyreigazítást.

Azt mondta, ebben élen jár Magyar Idők és a Ripost, amely egyetlen esetben sem tett közzé helyreigazítást.

A sajtótájékoztató végén a Lokál irodaházon lévő névtábláján a Jobbik egyik munkatársa egy “hazugságbizonyítványt” helyezett el, amely szerint a “Habony-művek a magyar médiaviszonyok lealjasítása érdekében végzett elévülhetetlen munkájával kiérdemelte a hazugsággyár címet”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik