Közélet

Botka és Orbán fej fej mellett

Hiába nagy a szocialista jelölt népszerűsége, a pártját feleannyian választanák, mint a Fideszt.

Egyetlen százalékponttal nagyobb Orbán Viktor népszerűsége Botka Lászlóénál – derül ki a Publicus felméréséből, ami a Vasárnapi Hírek megbízásából készült.

A miniszterelnök népszerűsége a múlt havi két pontos növekedés után júliusban két pontot csökkent, negyven ponton áll. Ez januárhoz képest összesen kilenc pontos visszaesés. Szocialista kihívójának népszerűsége ugyancsak két pontot csökkent júliusban, ahogy júniusban is. Januárhoz képest egy ponttal alacsonyabb Botka népszerűsége – állapították meg. A különbség hibahatáron belüli.

Vona Gábor Jobbik-elnök népszerűsége a múlt havi kétpontos növekedés után két pontot csökkent, 34 ponton áll. Januárhoz képest ez három pontos emelkedés. Gyurcsány Ferenc, ahogy a múlt hónapban, most is 18 ponton áll, hárommal alacsonyabban, mint januárban.

Mérték a pártok támogatottságát is: a Fideszé egy százalékpontos csökkenéssel 25 százalék. A szocialisták és a Jobbik tábora is egy-egy százalékponttal csökkent, 13, illetve 10 százalékon állnak.

Az LMP és a DK támogatottsága változatlanul 3-3 százalék. Az Együtt, a Párbeszéd és a Liberálisok népszerűsége az egy százalékot sem éri el. A Kétfarkú Kutya Párt 1, a Momentum 2 százalékon áll. A bizonytalanok aránya két százalékponttal 41 százalékra emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik