Közélet

Botka népszerűségben beérte Orbánt

Botka népszerűségben beérte Orbánt

A Fidesz toronymagasan vezet, de a két politikus között hibahatáron belül a különbség. A Publicus Intézet friss kutatását ismertetjük.

A Fidesz szavazóinak száma az elmúlt a hónapban újabb egy százalékpontot növekedett, és így 26 százalék. A párt szavazóinak aktivitása továbbra is magas.

Az MSZP támogatottsága nem változott, már negyedik hónapja változatlanul 14 százalék. A párt szavazói továbbra is meglehetősen aktívak.

A Jobbik támogatása múlt hónapban egy százalékpontot csökkent, majd most egy százalékpontot növekedett, így 11 százalék. A párt támogatottsága egy éve a 10-11 százalékos sávban van. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

Publicus

A többi párt támogatottsága nem változott.

  • LMP: 3 százalék
  • DK: 3 százalék
  • Momentum: 2 százalék
  • Kétfarkúak: 1 százalék
  • Párbeszéd: 0
  • Együtt: 0
  • Liberálisok: 0
Publicus

A bizonytalanok aránya két százalékpontot csökkenve 39 százalék a Publicus szerint.

Botka beérte Orbánt

Orbán Viktor népszerűsége 42 pontos, ami a múlt hónaphoz képest 2 pontos növekedés, viszont januárhoz képest még 7 pontos visszaesés.

Botka László népszerűsége a múlt hónaphoz képest két pontot csökkenve, 41 pont. Ez januárhoz képest egy pontos növekedés, viszont a változások okán Orbán és Botka között a különbség hibahatáron belülire apadt.

Vona Gábor népszerűsége a két pontot növekedve 36 pont. Ez januárhoz képest öt pontos növekedés.

Gyurcsány Ferenc népszerűsége további egy pontot csökkent, így 18 pont. Ez januárhoz képest három pontos csökkenés.

Publicus

*

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, június 9 és 13 között, 1008 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését.

Olvasói sztorik