Közélet
Simicska Lajos Ádám. fotó: zsurpubi.hu

Az Emmi főosztályvezetője záratta ki Simicska fiát a Fidelitasból

Medvegy Gábor
Spirk József
Medvegy GáborSpirk József

2017. 05. 23. 11:03

Az Emmi ifjúságügyi főosztályának vezetője, Varga-Bajusz Veronika kezdeményezett etikai eljárást a Fidesitasban Simicska Ádám ellen, miután a Magyar Nemzet kiadójának vezetője márciusban egy Jobbikot favorizáló interjút adott a Zsúrpubi weboldalnak.

Kizárták a Fidelitasból Simicska Ádámot, a Fidesz kegyvesztetté vált egykori pénztárnokának fiát.

Az ifjabb Simicska maga töltötte fel Facebook-oldalára a határozatot, amelyből kiderül, hogy Varga-Bajusz Veronika, a Fidelitas budapesti választmányának elnöke panaszolta be, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumában betöltött vezetői állása mellett aktív tagja a Fidelitas II. kerületi szervezetének, ahol Simicska Lajos fia is tag volt.

A Böröcz László Fidelitas-elnök aláírásával ellátott határozat szerint Simicska Ádám megsértette a szervezet etikai szabályzatát véleménynyilvánításaival és nyilatkozataival, amelyek sértették a Fidesz jó hírnevét. Külön megnevezik a szabályzat azon bekezdését, ami arra vonatkozik, hogy „a közösségi médiumokban történő véleménynyilvánítás során a tag köteles a Fidelitas alapelveinek és jogos érdekének következetes képviseletére és érvényesítésére”.

A kormánypárti sajtó korábban azt híresztelte, hogy Simicska Ádámot a Jobbik képviselőjelöltként fogja indítani a parlamenti választáson, de az érintett ezt cáfolta. Akkor közölte, hogy egyetlen szervezetnek tagja, a II. kerületi Fidelitasnak, ahová 2006-ban lépett be. Böröcz ezután jelentette be, hogy kizárják Simicskát, aki egy interjúban hitet tett amellett, hogy a Jobbik nyeri a következő választást, és csak az a kérdés, lesz-e Vona Gábornak kétharmada.

Az etikai vizsgálat végkimenetele egyébként senkit sem lephetett meg különösebben, hiszen Böröcz László, a Fidelitas elnöke a kormány közeli PestiSrácok című oldalnak már rögtön az interjú megjelenése után bejelentette, hogy Simicskát ki fogják zárni.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.