Belföld

Kizárják Simicskát a Fidelitasból

Simicska Lajos Ádám. fotó: zsurpubi.hu
Simicska Lajos Ádám. fotó: zsurpubi.hu
Alig pár óra telt el azóta, hogy Simicska Ádám a 24.hu-nak azt mondta, tagja a Fidesz II. kerületi ifjúsági szervezetének, de a Fidelitas máris kizárná sorai közül.

A Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezete) kizárja tagjai közül Simicska Ádámot, Simicska Lajos fiát, aki a 24.hu-n megjelent rövid nyilatkozatban azt mondta: ő egyetlen szervezetnek tagja, ez pedig a Fidelitas II. kerületi szervezete. Az ifjú Simicska ezt annak kapcsán mondta portálunknak, hogy a Ripost arról írt: a Jobbik képviselőjelöltet csinál belőle, ezért is tartanak zárt ülést a pártban.

Azt, hogy kizárják Simicskát, Böröcz László, a Fidelitas elnöke mondta el a kormányközeli PestiSrácok című oldalnak. A kizárás kapcsán a portál megjegyezte: Simicska így “gondos pásztora lehet apja csicskapártjának”.

Simicska Lajos fia, Simicska Ádám valóban a II. kerületi Fidelitas tagja, de nyilatkozata, jobbikos állásfoglalása, a Zsúrpubiban megjelent interjúja miatt a szervezet kezdeményezte Simicska kizárását a közösségből

– idézik Böröczöt, aki azt is hozzátette, máris felfüggesztik Simicska tagsági viszonyát a kizárásra vonatkozó eljárás befejezéséig.

A Fidelitas értékalapú polgári fiatalok közössége, és nem értékesíthető polgárok fiatal közössége.

A friss fejlemény miatt újra megkerestük Simicska Ádámot, de azt mondta, ehhez nem kíván semmit hozzáfűzni.

Simicska Ádám amúgy 2006 óta volt a Fidelitas tagja.

A Jobbik szerint túl sok volt a kokain

Egyébként a Ripost Simicskára és a Jobbikra vonatkozó délelőtti írása kapcsán a Jobbik is megszólalt. Pénteki közleményükben úgy fogalmaztak:

A fideszes ripost. hu ma is orbitálisat hazudott a Jobbik jelöltállítási szándékaival kapcsolatosan. Könnyen meglehet, hogy akik ezt az álhírt kitalálták, a tegnapi napon Habony Árpáddal és Rogán Antallal közös kokainpartin vehettek részt, s még ma is a szer hatása alatt állnak.

Kiemelt kép: Simicska Ádám Fidelitas-tag, a Nemzet Lapkiadó társügyvezetője, Simicska Lajos fia. Fotó: zsurpubi.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik