Belföld

Simicska: Csak a Fidelitasnak vagyok a tagja

Simicska Lajos Ádám. fotó: zsurpubi.hu
Simicska Lajos Ádám. fotó: zsurpubi.hu
Bár a kormánysajtó azt híreszteli, Simicska Ádámot, Simicska Lajos fiát indítja a Jobbik a 2018-as választáson, a Nemzet Lapkiadó társügyvezetője, az ismert üzletember fia ennek akadályát látja. A Jobbik is megszólalt.

Pénteken azt írta a Ripost nevű internetes sajtótermék, hogy a Jobbik zárt ülésén dönt arról, hogy Simicska Lajos fiát, Simicska Ádámot képviselőjelöltként indítja a 2018-as országgyűlési választáson. Ezt a kormányközeli bulvárportál “biztos forrásokra” hivatkozva közölte, hozzátéve, hogy Simicska Lajos a Jobbik készülő országos pártlistájának előkelő, biztos befutó helyét kérte gyermekének, mivel így akarja “családilag” is bebiztosítani magát, az egyre szorosabban hozzá kötődő pártban. 

A 24.hu pénteken délután utolérte Simicska Ádámot, aki tavaly óta a Magyar Nemzet Lapkiadó társ-ügyvezetőjeként dolgozik, és aki néhány napja nagy port kavart egy interjúval, amelyben egyebek mellett arról is beszélt, hogy a Fidesz el fogja veszíteni a 2018-as országgyűlési választásokat.

Simicska először nem akart nyilatkozni, mondván komolytalan a Ripost-cikk, de végül beadta a derekát, és hajlandó volt egy rövid nyilatkozatot tenni, aminek a végére még egy mosolygós jelet is tett.

Nagyon megtisztelő a Ripost feltételezése, de minden valóságalapot nélkülöz.  Egyetlen szervezetnek, a II. kerületi Fidelitasnak vagyok a tagja. 😃

A Fidelitas meg, ugye, a Fidesz ifjúsági szervezete.

A Jobbik kokainpartit emleget

Egyébként nem csak Simicska, de a Jobbik is megszólalt az ügyben. Pénteki közleményükben azt írták:

A fideszes ripost. hu ma is orbitálisat hazudott a Jobbik jelöltállítási szándékaival kapcsolatosan. Könnyen meglehet, hogy akik ezt az álhírt kitalálták, a tegnapi napon Habony Árpáddal és Rogán Antallal közös kokainpartin vehettek részt, s még ma is a szer hatása alatt állnak.

FRISSÍTÉS: Néhány órával fenti cikkünk megjelenése után a Fidelitas elnöke bejelentette, kizárják Simicskát a Fidesz ifjúsági szervezetéből.

Simicska Ádám még 2006-ban döntött úgy, hogy belép a Fidelitasba.

Kiemelt kép: Simicska Lajos Ádám. fotó: zsurpubi.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik