Közélet

Balhéval várták Tarlóst a római-parti mobilgát miatt

Táblákkal, molinókkal és bekiabálásokkal zavarták meg a fővárosi közgyűlést a római-gát ellenzői – írta meg az atv.hu. A FÁK a Rómain csoport és a Greenpeace arra kéri a budapesti képviselőket, hogy ne szavazzák meg a római-parti gát tervezetét a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén.

Tosics Iván városkutató a Városháza bejáratánál, a közgyűlés kezdete előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Csillaghegyi-öblözet 55 ezer lakósjának élet- és vagyonbiztonsága múlik a döntésen, ezért azt kérik: ne döntsön a képviselő-testület a nyomvonalról addig, amíg a főváros nem biztosítja a korrekt döntés-előkészítést. Emellett kérik a lakossági igények felmérését, széleskörű szakmai egyeztetést és független szakértők bevonását a döntéshozatalba

Ahogyan korábban megírtuk, lassan nyolc éve húzódik a római-parti gát körüli vita, de már annak is hat éve, hogy a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag támogatta a gát megépítését, most pedig pont kerülhet az ügy végére. Tarlós István főpolgármester a múlt héten azt mondta, a döntést már nem lehet halogatni, szerdán a Fővárosi Közgyűlés határoz az ügyben. Szinte biztos, hogy a főpolgármester végigviszi elképzeléseit és egy olyan helyre építik fel a gátat, ami ellen mind a helyiek egy része, mind az ellenzéki pártok tiltakoznak. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik