Soros György illegitim kitiltásokkal gáncsolja a magyar demokratikus diktatúra szárba szökkenését (Array)
Közélet

Orbán ezért hirdetett harcot Soros ellen

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 01. 13. 12:03

A Századvég Alapítvány már decemberben fontosnak tartotta, hogy felmérést készítsen a "Soros-jelenségről".

 

Soros György és az általa támogatott, életre hívott politikai szervezetek évtizedek óta meghatározó szerepet játszanak az európai és a magyar közéletben. Így vezeti fel a Századvég Alapítvány azt a közvélemény-kutatását, amely szerint nemcsak az amerikai milliárdos kifejezetten népszerűtlen Magyarországon, hanem a szervezetei által képviselt aktivista, beavatkozó politika is.

A felmérése alapján a magyarok elutasítják az úgynevezett „soft-power” politika gyakorlatát.Soros Györgyöt a megkérdezettek 14 százaléka kedveli, 61 százaléka viszont nem. Megítélését erősen befolyásolja a politikai hovatartozás. A jobboldaliak 81 százalékának kedvezőtlen a véleménye az üzletemberről. A középen állók 55 százaléka szintén negatívan reagált, a baloldaliak 41 százaléka viszont kedveli. A pártpreferencia szerinti bontás alapján a DK és az Együtt táborát leszámítva, minden politikai táborban többségben vannak, akik között Soros népszerűtlen.

A magyarok 88 százaléka már elutasítja az úgynevezett „soft-power” politikát, azt, ha külföldi politikai, gazdasági erők civilszervezeteken keresztül gyakorolnak nyomást egy kormányra. Csak a megkérdezettek 9 százaléka ért egyet az ilyen jellegű beavatkozással. E tekintetben egységes a magyar lakosság mind a bal-, mind a jobboldalon. Az összes párt táborában többségben vannak azok, akik rossz szemmel nézik azt a tevékenységet, melyet a Soros György által finanszírozott szervezetek is végeznek Magyarországon és a világ más pontjain. Az ok a szuverenitás.

A választók többsége a nemzeti szuverenitás megsértéseként tekint a külföldről finanszírozott politikai gyakorlatára.

Az üzletember negatív megítélése arra is visszavezethető, hogy nyíltan támogatja az illegális migrációt, hiszen – Soros Györggyel ellentétben – a magyarok jelentős többsége aggodalommal figyeli a népvándorlás folyamatát és a növekvő terrorfenyegetettséget Európában – tudatta a Századvég, amely már tavaly (december 10–15. között) elkészítette reprezentatív közvélemény-kutatását.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C), Secretary of Defense James Mattis (L) and US Navy Captain Richard McCormack (R) attend an operations briefing at the pre-commissioned USS Gerald R. Ford aircraft carrier in Newport News, Virginia, March 2, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.