Lázár János sajtótájékoztatója
Közélet

Lázár: nem akarja a kormány elsöpörni a civileket, de Soros György

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2017. 01. 12. 14:21

Korábban a témában:

Hollik István csütörtöki civileket ekéző javaslatáról kérdezték Lázár Jánost a Kormányinfón, miszerint vagyonnyilatkozatra köteleznék a civil szervezetek vezetőit. Lázár megértést kér a nemzeti oldal politikusai iránt, akiknek erősödött az érzékenysége.

Lázár szerint nyilvánvaló, hogy külföldi segítséggel szervezték a félmillió migránst a határra (erre nincs amúgy bizonyíték). Soros György is előkerült, aki Lázár szerint azt mondta, hogy az ő szervezetei képviselik az ellenzéket.

A miniszter nagyon keményen beleállt a kérdésbe, szerinte elfogadhatók a képviselőtársai törekvései, hogy megismerje mindenki, ki akarja befolyásolni az ország sorsát.

Nincs többről szó, a kormány nem döntött és nem is fog dönteni senkinek elsöpréséről, eltakarításáról.

Németh-től nem akar elhatárolódni Lázár, de “nehéz vele azonosulni”. Szerinte nem ebben a stílusban és hangnemben dolgozik a kormány. A kormány előtt mindenki egyenlő – mondta arra a kérdésre, hogy minden szervezetre vonatkozni fog majd az átvilágítás.

Tessék vállalni a következményeket

Aki a politikában részt vesz, annak szerinte vállalnia kell a nyilvánosságot, nem lehet titkolnivalója. Ez érdekes kérdés, mert a támadott szervezetekről nem tudni, mit titkolnak, egyértelmű a finanszírozásuk. Mindenkinek tudnia kell végső soron, ki befolyásolja a közéletet – zárta mondandóját Lázár. Szóval ezúttal nem dicsérte a civileket.

Később is visszatért egyéb újságírói kérdések miatt Sorosra Lázár. Más országokban a befolyásáról beszélt, és vicceskedve kijelentette:

nem tudom, a választásokon indul-e 2018-ban.

Lázár szerint nem személyre szabott törvényt kell hozni, hanem át kell tekinteni, milyen külföldi befolyásolások vannak. Szerinte kétharmados törvény van, hogy politikai pártok ne fogadhassanak el külföldi pénzt. Ez a civil szervezetekre nem vonatkozik.

Lázár később mosolyogva mondta arra a kérdésre, hogy a megoldja a vagyonnyilatkozat a kérdéseket, hogy “amennyire a politikusoknál megoldotta”. Az meg nyilvánvaló Lázártól függetlenül, hogy a képviselői, jogi következmény nélküli tartalmú vagyonnyilatkozatoknak nem sok értelmük van. A legjobb pillanat az egész, kétórás Kormányinfó végén jött el, amikor Lázár így búcsúzott az újságíróktól:

Érdeklődésüket Németh Szilárd nevében is nagyon köszönöm.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - JULY 24:  U.S. President Donald Trump waves as walks to Marine One while departing from the White House on July 24, 2017 in Washington, DC. President Trump is traveling to Beaver, West Virginia where is will speak to Boy Scouts at the at the 2017 National Scout Jamboree.  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.