Belföld

Két éve találta ki a Fidesz a civil szervezetek eltakarítását

Hollik István nemrég bejelentette, hogy olyan törvényt készít elő a Fidesz, ami vagyonbevallásra kötelezné a civil szervezetek vezetőit. Németh Szilárd pedig egyenesen azt mondta, hogy ezeket a szervezeteket el kell innen takarítani. Mert:

Ezek a szervezetek létrehoztak egy párhuzamos világot, ahol ott vannak a tudósaik, jelentéseik, ezt egy milliárdos finanszírozza, és politikai kérdésekben nyilvánulnak meg.

A 444 viszont előásott egy kétéves kormányhatározatot, amely alapján nem új dolog a civil szervezetek vezetőinek vagyonbevallása. A Nemzeti Korrupcióellenes Program és azzal összefüggő intézkedések 2015-2016. évre vonatkozó terve elfogadásáról című határozat 11. pontja:

A civil szervezetek átlátható működésének érdekében vizsgálni kell az ezen szervezetek működését meghatározó jogszabályi rendelkezések érvényesülését, ezzel összefüggésben a nemzetközi szinten működőképes megoldások alkalmazásának, valamint a vagyonnyilatkozat megtételére kötelezhető személyi kör szélesítésének lehetőségeit

 

Felelős: Miniszterelnökséget vezető miniszter, emberi erőforrások minisztere, belügyminiszter, igazságügyi miniszter

 

Határidő: 2015. szeptember 30.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik