Közélet

A NAV vezére nem vágja, hogy az Erzsébet-utalvány adóköteles – probléma?

Az Index szúrta ki a Hír TV remek videóját, amelyben a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi államtitkárát arról faggatja egy riporter, mégis mi a búbánatért kerül 15 és félezer forintjába az államnak a nyugdíjasoknak juttatott karácsonyi, 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvány.

Az egy dolog, hogy Tállai András, aki egyébként a NAV vezetője is, nem érti a kérdést, de eszébe sem jut, hogy itt valami adóügyi kavarásról lehet szó. A hirtelen jött zavar után úgy próbálja magyarázni a többletköltséget, hogy a Miniszterelnökség időközben megemelte a 10 ezer forintos keretet 15 ezerre. Álljon is itt a rosszul sikerült mentés:

Úgy gondolom, hogy a kormánynak joga eldönteni, hogy most tízezer forint vagy tizenötezer forint. A kormány ülésén fog megszületni, hogy ez az összeg mennyi lesz. Ha a Miniszterelnökség ezt javasolja, nyilván megvitatja a kormány. Így van?

Ám erről természetesen szó sincs. Az Index azóta kiderítette, hogy az Erzsébet-utalvány nemes egyszerűséggel adóköteles, amit az állam meg is fog szépen fizetni saját magának – írja a portál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik