Közélet

Megszorongathatta volna az ellenzék a kormányt, de el se mentek az ülésre

Jobb dolguk is akadt, mint Pharaonról vagy Győrkösről kérdezni.

Bőven akadhatott kérdeznivalója az ellenzéknek a parlament nemzetbiztonsági bizottságának hétfői ülésén azután, hogy a nemzetközi körözés alatt álló Ghaith Pharaon Orbán Viktor szomszédjában vett ingatlant, illetve a szaúdi milliárdos ügyvédje a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal tárgyalt. Azzal kapcsolatban is komoly kérdések merülnek fel, hogy a Nemzeti Nyomozóiroda miért nem kérte a TEK segítségét a bőnyi rendőrgyilkos házának átkutatásához.

Csakhogy a hvg.hu azt írja: az ellenzéki képviselők többsége nem vett részt az Információs Hivatal épületébe kihelyezett ülésen. Szél Bernadett az LMP sajtóosztálya szerint magánjellegű okok miatt nem tudott elmenni, Mirkóczki Ádám pedig a Jobbik frakcióülésén volt a bizottsági ülés helyett, mert az alkotmánymódosítással kapcsolatos keddi szavazás miatt kötelező volt a részvétel.

Az ellenzéket így a bizottság szocialista elnöke képviselte az ülésen, tőle lehet megtudni majd, tettek-e fel egyáltalán érdemi kérdéseket, és arra érkeztek-e érdemi válaszok – írja a portál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik